واردات از چین در8 گام ؛
هزینه و کالاهای مناسب برای واردات

واردات از چین در8 گام ؛
هزینه و کالاهای مناسب برای واردات

کشور پهناور چین، تولیدکننده بیش از 18 درصد محصولات جهان و صاحب سهم 25 درصدی از کل واردات کالا به ایران است. این آمار، نشان دهنده پتانسیل بسیار بالای سودآوری واردات از چین است. تاجران کوچک و بزرگ ایرانی از این بستر سودآوری غافل نمانده‌اند و با کمک شرکت‌هایی که مراحل واردات کالا از چین را ساده‌سازی و بهینه می‌کنند به تجارت مشغول هستند. در این مقاله، شیوه‌های واردات عمده و جزئی کالا از چین را همراه با نکته‌های مهمی که باید بدانید به عرض شما می‌رسانیم؛ با سپکس همراه باشید.

ارسال door to door

ارسال door to door

حمل هوایی

حمل هوایی

ارسال۳ تا ۵ روز کاری

ارسال۳ تا ۵ روز کاری

کارشناسان با تجربه

کارشناسان با تجربه

با هشت گام اصلی واردات از چین آشنا شوید

در حالت کلی، مراحل واردات کالا از چین، چند گام‌ را در برمی‌گیرند. این موارد شامل نحوه واردات عمده از چین، نحوه واردات جزئی از چین و نکته‌های تکمیل‌کننده هستند. بیایید با آنها بیشتر آشنا شویم.

1. انتخاب یک محصول مناسب برای واردات

اولین گام برای واردات از چین، در نظر گرفتن یک محصول مناسب و کاربرپسند برای بازار ایران است. البته، انتخاب نوع این محصول، بستگی زیادی به بازار هدف شما دارد؛ مثلا تاجرانی که روی واردات کالاهای صنعتی و مواد خام برای کارخانه‌ها تمرکز کرده‌اند با بازار متفاوت نسبت به تاجرانی که تمرکزشان را روی کالاهای مصرفی برای قشر زیادی از مردم گذاشته‌اند روبه‌رو هستند.

بنابراین، هنگام انتخاب کالا باید تحقیق گسترده‌ای روی بازار هدف خود، نیازها و پتانسیل‌های آن انجام دهید تا محصولی که مردم و صنایع به آن نیاز دارند را وارد کنید. در این زمینه با چند محدودیت هم روبه‌رو هستید؛ مثلا واردات برخی کالاها به ایران ممنوع است و بعضی از کالاها هم با وجود ممنوع نبودن، شامل هزینه‌های گمرکی بسیار زیادی می‌شوند که عملا واردات آنها را بسیار گران و برای برخی، غیرممکن می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم که برای جلوگیری از هر گونه زیان مالی، انجام تحقیقات در این فاز را کاملا جدی بگیرید.

2. جستجو به دنبال تامین کننده مناسب

دومین گام که می‌توانیم اهمیت آن را برابر یا حتی بیشتر از گام اول در نظر بگیریم، پیدا کردن یک تامین‌کننده یا تولیدکننده برای کالای مورد نظر ماست. طی کردن این گام با توجه به دور از دسترس بودن کارخانه‌ها و تولیدکننده‌های چینی، چندان ساده نیست و همین موضوع می‌تواند مسیر تقلب و کلاهبرداری چینی‌ها را باز کند. به همین دلیل، بسیار مهم است که در طول بررسی این شرکت‌ها موارد زیر را حتما زیر ذره‌بین بگذارید.

با وجود آنکه بازدید حضوری از کارخانه یکی از بهترین راه‌های مطمئن شدن از کیفیت کالای ارسالی است ولی با این وجود، بررسی دقیق و کشف اطلاعاتی که در بستر اینترنت هم وجود دارند می‌تواند تا حد زیادی کمک‌حال شما در یافتن بهترین تامین‌کننده برای واردات از چین باشد.

3. انجام مذاکره با تامین‌کننده کالا

بعد از روشن شدن تکلیف محصول و شرکت تامین یا تولیدکننده آن، نوبت به آشنایی بیشتر با تامین‌کننده می‌رسد. در این بخش می‌توانید با استفاده از راه‌های ارتباطی که آن شرکت در اختیار کاربران گذاشته با آنها در مورد «قیمت»، «روش‌های پرداخت»، «روش‌های ارسال کالا به ایران» و موارد دیگر وارد مذاکره شوید. در این گام می‌توانید از فروشنده بخواهید که برایتان نمونه کالا را ارسال کند یا مشخصات فنی دقیق آن را در اختیارتان بگذارد.

4. بستن قرارداد و ثبت سفارش کالا

در گام چهارم واردات از چین، وقتی که در مورد محصول، تامین‌کننده و قیمت آن به نتیجه کلی رسیدید، باید برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکل، یک قرارداد رسمی با تامین‌کننده ببندید و در آن قید کنید که باید چه کالایی، با چه مشخصاتی، چه تعدادی، چه قیمتی، با چه روش پرداختی و با چه شیوه ارسالی به دست شما برسد.

5. ثبت سفارش کالا برای واردات از چین

برای آنکه بتوانید مجوزهای لازم برای واردات کالای خود را دریافت کنید باید مراحل ثبت سفارش آن را انجام دهید. اگر کالایی که برای واردات در نظر گرفته‌اید در لیست موارد ممنوعه نباشد می‌توانید مراحل دریافت مجوز را ادامه دهید. باید در نظر داشته باشید که واردات هر کالایی نیاز به گرفتن مجوز از سازمان ویژه‌ای دارد؛ مثلا برای واردات دارو باید از «وزارت بهداشت» مجوز بگیرید.

6. پرداخت مبلغ کالاهای مورد نظر و آغاز واردات به ایران

پس از دریافت مجوزهای ورود کالا به ایران، بنا بر تشخیص کارشناسان، ارز مورد نیاز به شما تعلق می‌گیرد. وقتی ارز مورد نیازتان را دریافت کردید می‌توانید آن را از راه صرافی‌ها به شرکت مورد نظرتان در چین، حواله کنید یا آن را با روش‌های دیگر به دست شرکت چینی برسانید.

7. ارسال کالای خریداری شده به ایران

در این گام باید کالایی که از شرکت چینی خریداری کرده‌اید را بیمه کرده و آن را با روش‌های ارسال مشخص شده به سمت ایران راهی کنید. توجه داشته باشید که اگر در این مرحله، کالای خود را بیمه نکنید، در ایران نمی‌توانید آن را از گمرک ترخیص کنید.

8. ترخیص کالا از گمرک و دریافت آن توسط شما

گام نهایی واردات از چین، ارائه مدارک به گمرک ایران و ترخیص کالا است. مدارکی که در این گام باید به گمرک ایران ارائه شوند شامل موارد زیر هستند:

پس از انجام کاغذبازی‌های پیچیده گمرکی می‌توانید کالای خود را از گمرک به سمت انبارهایتان بار بزنید.

کالاهای مناسب برای واردات از چین چه هستند؟

به جز کالاهای ممنوعه مانند «انواع مشروبات الکلی»، «مواد مخدر»، «سلاح سرد و گرم» و… تقریبا واردات هر چیزی که بتوانید بازاری برای آن در ایران پیدا کنید، از چین امکان‌پذیر است. بیایید به چند مورد از کالاهای مناسب برای واردات از چین نگاهی بیندازیم.

هزینه واردات از چین چقدر است؟

برای آنکه بتوانید رقم دقیقی در مورد هزینه واردات از چین داشته باشید باید موارد زیادی را در نظر بگیرید. چالش اصلی اینجا است که برخی از این موارد، هزینه‌های شناوری هستند که به دلیل‌های گوناگون دچار نوسان می‌شوند. از نمونه‌های دانه درشت آنها می‌توانیم به نوسان نرخ ارز آزاد اشاره کنیم که اگر کالای شما شامل آن شود، با توجه به نرخ روز دلار، هزینه‌هایتان هم دچار نوسان می‌شوند. از دیگر مواردی که روی هزینه نهایی کالا تاثیر می‌گذارند می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

واردات از چین را به حرفه‌ای‌ها بسپارید

انجام هر کدام از گام‌های واردات از چین می‌تواند پیچیده و پر از علامت سوال باشد. از پیدا کردن یک شرکت معتبر چینی بگیر تا حمل کالا از چین به ایران و گیج شدن در پیچیدگی‌های اداری گمرک، هر کدامشان فرایندی تمام‌عیار هستند. با انتخاب یک شرکت معتبر حمل‌و‌نقل کالا از چین می‌توانید این فرایندها را با آرامش، بدون دغدغه و با اطمینان از انجام درست تمام گام‌ها پیش ببرید. اگر تصمیمتان برای استفاده از پتانسیل سودآوری واردات کالا از چین، جدی است همین امروز با مشاوران سپکس تماس بگیرید.