واردات کالا از سراسر جهان
ایران سالانه بین 150 تا 200 میلیارد دلار واردات انجام میدهد و بیش از 30 درصد از این کالاهای وارداتی از چین وارد میشوند. بخش قابل توجهی از این واردات اقلام خرد هستند که توسط اشخاص و بخش خصوصی در تجارت بینالمللی انجام میشود. ورود به این بازار جذاب علاوه بر سرمایه لازم برای واردات کالا، به دانش و تخصص در فرایند واردات و مراحل واردات نیز نیاز دارد.
در اینجا مختصری از آنچه برای تجارت و فرایند واردات اصولی نیاز است را توضیح میدهیم تا شما بتوانید بهتر به این بازار پر رقابت وارد شوید یا اگر در حال حاضر واردکننده هستید، ریسکهای کنونی مراحل وارداتتان را کاهش دهید. پیش از اینکه ادامه دهیم باید تاکید کنیم که موضوع این مطلب تنها واردات کالاهای وارداتی از چین و دبی نیست. شما میتوانید مراحل واردات به ایران را از همه کشورهای جهان شروع کنید.
چرا واردات کالا؟
واردات کالا به معنی خرید کالا از سایر کشورها و وارد کردن آن به کشور خود از طریق فرایند واردات و تجارت بینالمللی است. دولتها به دلایل مختلفی اقدام به واردات و صادرات کالا از سایر کشورها و وضع قوانین وارداتی و صادراتی بر روی محصولات وارداتی و صادراتی میکنند. بهطور کلی این دلایل را میتوان به دو دسته دلایل اقتصادی و غیراقتصادی تقسیم کرد. مواردی مانند بهبود دسترسی به کالاهای موردنیاز، کاهش قیمتها، ایجاد رقابت در بازار و افزایش اشتغال از جمله دلایل اقتصادی فرایند واردات، صادرات و مراحل واردات و صادرات کالا از سراسر دنیا است؛ اما مسائلی مانند بحث امنیت ملی، سیاستهای خارجی و محیطزیست در دستهبندی دلایل غیراقتصادی فرایند واردات، صادرات و ترخیص کالا قرار میگیرند.
8 مرحله اصولی واردات کالا
واردات کالا فرایندی است که طی آن کالا از یک کشور به کشور دیگر منتقل میشود. این فرایند شامل مراحل مختلفی در تجارت بینالمللی است که باید بهدقت انجام شود تا فرایند واردات به طور موفقیتآمیز پیش برود. مراحل واردات شامل انتخاب تأمینکننده، ثبت سفارش، حملونقل، و ترخیص کالا از گمرکی است. هر یک از این مراحل واردات نیازمند دانش و دقت بالایی است تا اطمینان حاصل شود که کالا بهموقع و بدون مشکل به کشور وارد شده و تمامی امور گمرکی بهدرستی انجام میشود.
اخذ کارت بازرگانی
کارت بازرگانی سندی مهم برای بازرگانان و صاحبان کسبوکار است که قصد فعالیت در امور بازرگانی بینالمللی و فرایند واردات را دارند. با داشتن کارت بازرگانی، تجار میتوانند از مزایای مختلفی، از جمله امکان فعالیت در فرایند واردات و امور بازرگانی بینالمللی، امکان دریافت تسهیلات بانکی برای این امور و امکان ورود و خروج کالا از کشور بهرهمند شوند.
تعیین زمینه فعالیت
تعیین زمینه فعالیت و انتخاب کالا برای وارد کردن، یکی از مهمترین مراحل فرایند واردات است. در این مرحله باید نیازهای بازار داخلی را در نظر گرفته و محصولی را انتخاب کنید که تقاضای بالایی در بازار داخلی داشته باشد. همچنین در فرایند واردات باید به عواملی مانند قیمت کالا، کیفیت کالا و شرایط تأمینکننده نیز توجه کنید تا واردات موفقیتآمیز باشد.
مذاکره با فروشنده و دریافت پروفرما
پس از پیداکردن تأمینکننده مناسب برای فرایند واردات، باید با او مذاکره کرده و شرایط فرایند واردات را تعیین کنید. در این مرحله باید مشخصات کالا، قیمت کالا، شرایط پرداخت، شرایط حملونقل، و سایر شرایط مربوط به فرایند واردات را با فروشنده مذاکره کنید تا توافق نهایی حاصل شود.
از واردات کالا به مناطق آزاد بیشتر بدانید!😊
دریافت مجوزهای مربوطه و ثبت سفارش
برای واردات برخی از کالاها، نیاز به دریافت مجوزهای مربوطه از سازمانهای دولتی در تجارت بینالمللی است. این مجوزها معمولاً برای کالاهایی صادر میشوند که از نظر امنیتی یا زیستمحیطی حساس هستند. ثبت سفارش نیز یکی از مراحل مهم فرایند واردات است که طی آن، واردکننده کالای موردنظر خود را در سامانه جامع تجارت ایران ثبت میکند. ثبت سفارش برای واردات کلیه کالاها، حتی کالاهایی که نیاز به دریافت مجوز ندارند، ضروری است.
حواله مبلغ پروفرما
پس از تهیه ارز و مشخصکردن منشأ آن نزد بانک ملی، باید مبلغ پروفرما را بهحساب فروشنده واریز کنید. این کار که یکی از مراحل مهم در فرایند واردات و تجارت بینالمللی است، معمولاً از طریق حواله بانکی انجام میشود. برای واریز مبلغ پروفرما و ادامه مراحل واردات، باید مدارک موردنیاز را به بانک ارائه دهید تا فرایند بهدرستی پیش برود.
تعیین روش حملونقل و بیمه کالا
روش حملونقل، یکی از مهمترین عوامل در واردات است. باید روش حملونقلی را انتخاب کنید که برای کالای شما مناسب باشد. برای انتقال کالا به داخل کشور از روشهای حمل دریایی، حمل هوایی، حمل زمینی و حمل ترکیبی استفاده میشود. برای بیمه کالا نیز باید با یک شرکت بیمه معتبر قرارداد منعقد کنید.
ترخیص کالا
میتوان ادعا کرد که ترخیص کالا مهمترین بخش فرایند واردات کالا است. ترخیص کالا، فرایندی است که طی آن، کالای وارداتی از گمرک خارج میشود. ترخیص کالا توسط کارگزار گمرک انجام میشود. کارگزار گمرک، فردی است که دارای مجوز از گمرک است و میتواند کالا را از گمرک ترخیص کند.
قوانین واردات کالا
قوانین فرایند واردات در ایران بر اساس قانون مقررات صادرات و واردات مصوب 1372 تعیین میشود. این قانون، کالاها را به چهار دسته مجاز، مشروط، غیر مجاز و ممنوع تقسیم میکند. قوانین و مقررات فرایند واردات و صادرات کالا در ایران به طور مرتب در حال تغییر و تحول است. بنابراین، واردکنندگان و صادرکنندگان کالا باید از آخرین تغییرات این قوانین و مقررات مرتبط با فرایند واردات مطلع باشند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.
واردات چه کالاهایی سودآور است؟
یکی از مهمترین عوامل در تعیین نوع و مقدار کالای وارداتی و صادراتی، آگاهی از میزان سودآوری کالای موردنظر برای واردکننده و صادرکننده است. بهطور کلی سودآوری کالای وارداتی به عواملی مانند تقاضا برای کالا در بازار داخلی، مقایسه قیمت کالا در بازار داخلی و خارجی، هزینههای واردات و مراحل ترخیص کالا از گمرک وابسته است. طبق آمار سالهای اخیر، واردات لوازم جانبی موبایل از چین، واردات لوازم جانبی کامپیوتر، واردات قطعات خودرو و واردات ماشینآلات صنعتی از حاشیه سودی بالایی در ایران برخوردار بودهاند. در کنار این کالاها، واردات موبایل از دبی نیز همیشه پرسود بوده و از جمله تجارتهایی است که به دلیل فرایند سادهتر واردات و سرعت ترخیص کالا از گمرک، مورد توجه واردکنندگان قرار دارد.
واردات آسان؛ واردات با سپکس
واردات از سراسر دنیا فرایندی پیچیده و چندمرحلهای است که مستلزم رعایت قوانین و مقررات خاص و همچنین انجام اقداماتی دقیق و حسابشده در فرایند واردات است. بااینحال، برای بهرهمندی از مزایای واردات کالا، لازم است که این فرایند بهصورت اصولی و با رعایت قوانین و مقررات انجام شود. برای موفقیت در فرایند واردات باید موارد زیر را در نظر گرفت:
- آشنایی با فرهنگ و آدابورسوم کشور مبدأ واردات
- استفاده از خدمات شرکتهای معتبر بازرگانی بینالمللی
- انجام تحقیقات بازاریابی قبل از واردات کالا
- برنامهریزی دقیق و حسابشده برای فروش کالای وارداتی
با توجه به این نکات، میتوان احتمال موفقیت در فرایند واردات را افزایش داد. شرکت پست بینالمللی سپکس برای فرایند واردات کالا از سراسر دنیا در خدمت شماست. شرکت سپکس در زمینه بازرگانی بینالمللی، آمادگی دارد تا در این مسیر همراه شما باشد. سپکس با برخورداری از تیمی مجرب و متخصص، میتواند کلیه مراحل فرایند واردات کالا را از ثبت سفارش تا بیمه و ترخیص کالا برای شما انجام دهد.
سپکس با همکاری با تأمینکنندگان معتبر در سراسر جهان، میتواند کالاهای موردنیاز شما را با بهترین کیفیت و قیمت به دست شما برساند. این شرکت همچنین، با برخورداری از دانش و تجربه کافی، میتواند شما را در تمامی مراحل فرایند واردات کالا راهنمایی و مشاوره دهد. اگر قصد دارید از مزایای فرایند واردات کالا بهرهمند شوید، سپکس بهترین گزینه برای شماست. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با کارشناسان سپکس تماس بگیرید.
سؤالات متداول
واردات کالا به بهبود دسترسی به کالاهای موردنیاز جامعه، کاهش قیمتها و ایجاد فضای رقابتی با نمونههای مشابه تولید داخل، افزایش اشتغال و در نهایت افزایش کیفیت تولید کمک میکند.
شرایط اقتصادی و سیاسی، قوانین و مقررات وارداتی، نیاز جامعه و کیفیت محصولات تولیدی داخلی
آمریکا بزرگترین واردکننده جهان در سالهای اخیر بوده است. چین و آلمان در رتبههای بعدی قرار دارند.
ماشینآلات و تجهیزات، کالاهای الکترونیکی و محصولات کشاورزی از جمله کالاهایی هستند که بیشترین حجم را در تجارت جهانی دارند. البته بدون درنظرگرفتن سوختهای فسیلی و فراوردههای پتروشیمی!