ارسال بار به خارج کشور؛ معرفی روشها، مزایا و معایب
با وجود مرزهای جغرافیایی، انسانها همواره به دنبال راههایی برای ارتباط با یکدیگر بودهاند. ارسال بار به خارج از کشور یکی از این راهها است که به افراد و شرکتها اجازه میدهد تا کالاهای خود را از یک کشور به کشور دیگر منتقل کنند. روشهای مختلفی برای ارسال بار به خارج از کشور وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در این مقاله، نگاهی به روشهای ارسال بار به خارج از کشور میاندازیم، مزیتها و معایب روشهای مختلف ارسال را موشکافی کرده و در نهایت، گامهایی که باید انجام این کار بردارید را به شما توضیح میدهیم. با ما همراه باشید.
ارسال door to door
حمل هوایی
ارسال۳ تا ۵ روز کاری
کارشناسان با تجربه
ارسال بار به خارج کشور با چه روشهایی انجام میشود؟
ارسال بار به خارج کشور توسط «اشخاص حقیقی» یعنی افراد عادی و «اشخاص حقوقی» یعنی شرکتها از مبدأ ایران به مقصد کشورهای مختلف انجام میشود. سه روش کلی ارسال این بارها عبارتاند از:
- ارسال بار به روش کارگو
- ارسال بار به روش فریت بار
- ارسال بار با پست بینالمللی
هر کدام از این روشهای ارسال، برای نوعی از مرسولهها مناسب هستند که در ادامه، آنها را با هم بررسی میکنیم.
ارسال بار به خارج کشور با روش کارگو
این روش ارسال برای کالاهایی با ماهیت تجاری انجام میشود و اشخاص حقوقی، مخاطب آن هستند. بهعنوانمثال میتوانیم ارسال فرش دستبافت از ایران به کشورهای دیگر را در شمار کالاهای تجاری که با روش کارگو فرستاده میشوند در نظر بگیریم.
ارسال بار به خارج کشور با روش فریت
افراد عادی برای ارسال کالاهای شخصی یا بارهایی که از نظر تعداد و تنوع در شمار بارهای تجاری قرار نمیگیرند از این روش برای ارسال کالاهای خود به خارج از کشور استفاده میکنند. معمولاً مواردی مانند «اثاثیه خانه» و تمام خرده بارهایی که جنبه شخصی دارند با استفاده از روش فریت ارسال میشوند.
درباره قوانین پست بین المللی بیشتر بدانید!😊
ارسال بار با پست بینالمللی
کالاهایی که خیلی سبک با تعداد کم و محدود هستند با استفاده از پست سریع بینالمللی به کشور موردنظر فرستاده میشوند. ارسال مواردی مانند «مدارک»، «چندتکه لباس»، «خشکبار زیر 45 کیلو» و … با استفاده از پست خیلی راحت انجام میشود.
ارسال کالا به خارج از کشور از چه راههای انجام میشود؟
«هواپیما»، «کشتی»، «قطار» و «حمل جادهای» سه روش ارسال کالا به خارج کشور هستند که در ادامه، آنها را بیشتر بررسی میکنیم.
- مزیتها:
- سریعترین روش ارسال بار به خارج از کشور است
- روشی ایمن به شمار میرود
- امکان ارسال بار به کشورهای مختلف جهان وجود دارد
- معایب:
- هزینه ارسال آن زیاد است
- نمیتوان هر نوع باری را با آن ارسال کرد
- در حجم و وزن بار ارسالی، محدودیت وجود دارد
ارسال بار با کشتی
کشورهایی که در آنها حملونقل آبی برقرار است بهترین گزینه برای ارسال بار به روش دریایی هستند. بیایید مزیتها و معایب این روش ارسال را با هم بررسی کنیم.
- مزیتها:
- برای بارهای سنگین یا حجیم مناسب است
- هزینه آن نسبت به ارسال بار با هواپیما، ارزانتر تمام میشود
- معایب:
- بار شما مدت چندین ماه در راه است تا به مقصد برسد
- نمیتوان از آن برای ارسال کالاهایی که خیلی زود فاسد میشوند استفاده کرد
نکته: این خدمت جزو سرویسهای سپکس نیست.
ارسال بار با قطار
یکی دیگر از روشهای ارسال بار به خارج کشور استفاده از پتانسیل سامانههای ریلی است. در این روش، باتوجهبه بار خود، یک یا چند واگن باربری قطار را رزرو میکنید. جالب اینکه حتی میتوانید یک واگن را با چند نفر دیگر، شریک شوید. مزیتها و معایب این روش هم به ترتیب زیر هستند.
- مزیتها:
- ارزان است
- روشی ایمن به شمار میرود
- تقریباً سریع است
- میتوان بارهای سنگین را با کمک آن جابهجا کرد
- امکان ارسال بارهای یخچالی هم با آن وجود دارد
- معایب:
- ارسال بار با قطار فقط در صورتی امکان دارد که خطوطی ریلی مشترک بین ایران و کشور مقصد وجود داشته باشند
- نمیتوان از آن برای حمل کالاهای باارزش و قیمتی استفاده کرد
نکته: این خدمت جزو سرویسهای سپکس نیست.
ارسال با کامیون یا تریلی
از روشهای پرطرفدار ارسال بار به خارج کشور که هر روز با حجم زیادی انجام میشود، ارسال بار را از راه زمینی است. در ادامه، مزیتها و معایب این روش را زیر ذرهبین میگذاریم.
- مزیتها:
- امکان جابهجایی انواع کالا توسط آن وجود دارد
- از حملونقل هوایی و دریایی ارزانتر است
- امکان ردیابی مسیر حرکت کامیون یا تریلی وجود دارد
- معایب:
- نمیتوان از آن برای ارسال بار به کشورهایی که مسیر جادهای به آنها راه ندارد استفاده کرد
- ظرفیت حمل کالاهای بسیار سنگین یا بسیار بزرگ وجود ندارد
- احتمال خرابشدن کامیون یا تصادف در طول مسیر وجود دارد
نکته: این خدمت جزو سرویسهای سپکس نیست.
سرویسهای ارسال بار
ارسال کالا در قالب چند سرویس انجام میشود که شما آن را هنگام انجام آمادهسازی ارسال بارتان به خارج از کشور انتخاب میکنید. این سرویسهای به ترتیب زیر هستند.
- DTD یا Door to door:
این سرویس بهصورت «درببهدرب» است؛ یعنی بار شما از دربخانه یا جایی که هستید از شما تحویل گرفته میشود و به دربخانه تحویلگیرنده ارسال میشود. شیوه (DTD) راحتترین سرویس برای فرستنده و گیرنده بار است؛ ولی از نظر قیمت، گرانترین نوع به شمار میرود.
- ATA یا Airport to airport:
این روش (ATA) معمولا برای مواقعی است که بار فقط توسط هواپیما منتقل میشود یا در مسیر حملونقل از یک هواپیما به هواپیمای دیگر جابجا میشود. در این روش هم فرستنده بار و هم تحویلگیرنده بار، هر دو باید برای ارسال و تحویل بارشان به فرودگاه بروند.
- DTA یا Door to airport:
در این سرویس، بار شما از درب مبدأ تحویل گرفته میشود و فقط تا فرودگاه مقصد ارسال میشود.
- DDP یا Delivered Duty Paid:
در سرویس (DDP) فروشنده یا فرستنده کالا مسئولیت تمام کارهای ارسال، ترخیص کالا و تحویل آن به خریدار یا دریافتکننده را بر عهده دارد.
هزینه ارسال بار به خارج کشور چقدر است؟
بسته به شرکتی که برای ارسال بار خود انتخاب میکنید، روش ارسال کالا، حجم و وزن بارتان، ارزش بار و مقصد ارسال، هزینه نهایی هم متفاوت خواهد بود؛ مثلاً ارسال بار با هواپیما به خارج کشور با سرویس (DTD) گرانترین نوع ارسال است. البته همانطور که با هم گفتیم در مورد هر باری نمیتوان از هواپیما استفاده کرد.
راهنمای گامبهگام ارسال بار به خارج از کشور
بعد از آشنایی کلی با ارسال بار به خارج کشور حالا به سراغ گامهایی میرویم که باید برای ارسال بار خود به خارج، پشت سر بگذارید. برای شروع آمادهاید؟
- 1. مطمئن شوید که بار شما در کشور مقصد با مشکلات قانونی روبهرو نمیشود
کشورهای مختلف، قوانین متفاوتی برای بارهایی که وارد کشورشان میشوند دارند. شاید باری که در ایران هیچ مشکلی برای ارسال نداشته باشد در کشور دیگری نوعی قاچاق در نظر گرفته شود!
- 2. به دنبال یک شرکت حرفهای برای سپردن کارهای قانونی ارسال بار باشید
نیازی نیست برای ارسال بار خود به خارج کشور نگران پیچوخمهای اداری یا گمرکی باشید. یک کارگزار یا شرکت ارسال بار بینالمللی میتواند این کار را با کیفیت بالایی برای شما انجام دهد.
- 3. مدارک موردنیاز را آماده کنید
برای ارسال بار به خارج کشور باید تعدادی مدرک را آماده کنید. این مدارک باتوجهبه روش ارسال شما که هوایی، دریایی یا زمینی هستند با هم تفاوتهایی دارند. شرکتی که برای ارسال بار خود انتخاب کردهاید این موارد را به شما توضیح میدهد.
- 4. برای صدور بارنامه دستبهکار شوید
برایآنکه بار خود را صورت قانونی ارسال کنید باید فرمی را با عنوان «بارنامه» پر کنید. در این فرم، اطلاعاتی مانند «ابعاد کالا»، «وزن»، «ارزش آن» و… وجود دارند.
- 5. بار خود را بستهبندی کنید
بستهبندی درست بار باتوجهبه نوع روش ارسال بار انتخاب میشود؛ مثلاً در ارسال دریایی باید بستهبندی خود را بهصورت کاملاً ضد آب انجام دهید. در این زمینه هم شرکتی که برای ارسال بار انتخاب کردهاید با کادر حرفهای بستهبندی، این کار را برایتان انجام میدهند.
- 6. پیگیری بار تا رسیدن به مقصد
خوشبختانه روشهای زیادی برای پیگیری سرنوشت بار شما وجود دارند. شما میتوانید این رهگیری را بهصورت «تلفنی»، «چت آنلاین»، «سامانههای آنلاین» یا «ایمیل» انجام دهید.
چطور یک شرکت مناسب را برای ارسال بار به خارج کشور انتخاب کنیم؟
انتخاب یک شرکت معتبر برای سپردن کارهای ارسال بار به خارج کشور یعنی سپردن کار به دست افراد با تجربهای که هر روز بارها این فرایند را انجام میدهند و با چموخمهای قانونی و گمرکی آن آشنا هستند. برای اینکه بتوانید در این انتخاب، موفق عمل کنید باید به سراغ شرکتهایی بروید که در میان کاربران، خوشنام هستند و در این زمینه بهخاطر تخصصشان حرفی برای گفتن دارند.
ما در سپکس، ارسال بار به خارج کشور را با روش هوایی به مقصد همه کشورهای دنیا انجام میدهیم. سالها تجربه و ارسال موفق میلیونها تن بار در کنار مشتریان راضی، بهترین سندی است که میتوانیم در این زمینه به شما نشان دهیم. میتوانید با خیال راحت، مسئولیت بار خود را به ما بسپارید.