Search
Close this search box.

چگونه هزینه‌های فریت بار را محاسبه کنیم؟

فهرست مطالب

آخرین مطالب

حمل بار هوایی که معمولاً به آن “فریت‌بار” گفته می‌شود، یکی از روش‌های متداول و محبوب در ارسال بار از ایران به کشورهای دیگر است. این نوع ارسال بار هوایی معمولاً هزینه کمتری نسبت به بار همراه مسافر دارد و امکان حمل بار اقلام بزرگ‌تر و سنگین‌تر را فراهم می‌کند. بااین‌حال، هزینه فریت‌ بار یا حمل بار هوایی همواره برای مسافران و متقاضیان این خدمات یک موضوع مهم و چالش‌برانگیز است. قطعاً شما هم زمانی که قصد ارسال بار هوایی یا همان فریت‌بار را دارید، این پرسش مطرح می‌شود که “هزینه هر کیلو بار هوایی” چقدر است و چگونه محاسبه می‌شود؟

در واقع چگونگی محاسبه این هزینه‌ها و عوامل مؤثر بر آن مانند وزن، حجم، مقصد و خدمات جانبی فریت بار انتخاب شده از شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی در تعیین هزینه نهایی نقش دارند و می‌تواند به شما در برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری برای ارسال بار هوایی به خارج از کشور کمک کند.

جهت رهگیری مرسولات پستی کلیک کنید!

عوامل مؤثر بر هزینه فریت‌بار و ارسال بار هوایی

عوامل مؤثر بر هزینه فریت‌بار و ارسال بار هوایی

فرآیند فریت‌بار هوایی به چندین عامل مهم بستگی دارد که در نهایت بر قیمت تمام شده آن تأثیرگذار هستند. این عوامل عبارت‌اند از:

نوع کالا

ماهیت و ویژگی‌های کالا یک عامل مهم در تعیین هزینه‌های ارسال بار هوایی است، هزینه فریت هر کالا بسته به ماهیت آن متفاوت است.

نوع بسته‌بندی

هزینه بسته‌بندی باتوجه‌به ماهیت کالا، قوانین کشورهای مقصد و یا شرکت‌های حمل‌ونقل متفاوت است. برای مثال، پالت‌بندی کالاهای شکستنی به‌منظور جلوگیری از آسیب‌دیدگی، هزینه فریت را افزایش خواهد داد.

حجم بار

حجم بار و وزن ناخالص آن به‌عنوان یک عامل کلیدی در محاسبه هزینه حمل بار هوایی محسوب می‌شود.

مقصد فریت‌بار

فاصله بین مبدأ و مقصد کشورها نیز بر هزینه فریت‌بار مؤثر است. در برخی مسیرها، به دلیل نبود پرواز مستقیم، بار به‌صورت غیرمستقیم و دو‌مسیره حمل می‌شود و یا گاهی بخشی از مسیر به‌صورت زمینی (با کامیون) طی می‌شود.

انتخاب ایرلاین حمل بار

نرخ حمل هوایی باتوجه‌به خارجی یا داخلی بودن ایرلاین، کلاس هواپیمایی و خدمات ارائه شده، متفاوت است و بر هزینه فریت بار تأثیرگذار است.

قوانین حداقل هزینه هر ایرلاین

هر ایرلاین دارای قوانین مینیمم هزینه منحصربه‌فرد خود برای حمل هوایی فریت‌بار است. این قوانین نقاط خاصی را برای قیمت‌گذاری در نظر می‌گیرند، مانند ۳۵ کیلوگرم یا ۱۰ کیلوگرم. قانون حداقل هزینه، قانونی است که تمام ایرلاین‌های جهان از آن تبعیت می‌کنند.

همچنین، هزینه تشریفات گمرکی، دریافت پته برگه سبز، بارنامه، هزینه اخذ مجوزهای مربوط به بار نیز از دیگر عوامل مؤثر در هزینه‌های فریت‌بار هستند.

برای ارسال بار به ترکیه کلیک کنید: واردات از ترکیه

محاسبه وزن بار در فریت بار

محاسبه وزن بار در فریت بار

هزینه ارسال بار به خارج از کشور بر اساس وزن آن انجام می‌شود. تعریف انواع وزن‌های مختلف در فریت بار عبارت‌اند از:

وزن بار مینیمم

 هزینه بار مینیمم (۱-۱۰ کیلوگرم) بر اساس کشور مقصد متفاوت است. به طور مثال هزینه فریت بار استرالیا، هزینه فریت بار فرانسه، هزینه فریت بار سوئد و … در زمان محاسبه مینیمم وزن بار با هم متفاوت خواهند بود.

 وزن بار نرمال

وزن بار نرمال در فریت بار بین ۱۰ تا ۳۰ کیلوگرم است و محاسبه هزینه آن مشابه وزن بار مینیمم است.

وزن بار ۴۵ کیلوگرم: این وزن به طور اتوماتیک برای فریت‌بارهای بالای ۳۵ کیلوگرم در نظر گرفته می‌شود و مقرون‌به‌صرفه است.

وزن ۱۰۰ کیلوگرم: برای فریت‌بارهای ۱۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرمی یک هزینه ثابت در نظر گرفته می‌شود.

وزن ۳۰۰ کیلوگرم: هزینه فریت بار ۳۰۰ کیلوگرمی کمتر از هزینه فریت‌بارهای ۱۰۰ کیلوگرمی است. به‌طورکلی با افزایش وزن بار، هزینه هر کیلوگرم کاهش می‌یابد.

وزن بالای ۱۰۰۰ کیلوگرم: به این حجم بارها در اصطلاح “تناژ” گفته می‌شود که عمدتاً شامل اقلام خانگی است و باز هم با افزایش وزن، هزینه هر کیلوگرم کاهش می‌یابد.

نحوه محاسبه وزن حجمی

نحوه محاسبه وزن حجمی

بعضی کالاها به علت داشتن وزن و حجم قابل‌توجه، فضای زیادی از انبار هواپیما را اشغال می‌کنند. به همین دلیل، طبق قوانین و مقررات اتحادیه جهانی هوانوردی (IATA)، این‌گونه بارها به‌صورت حجمی محاسبه می‌شوند، نه فقط بر اساس وزن. برای محاسبه وزن حجمی، ابتدا حجم بسته را به دست می‌آورند. این کار از طریق ضرب ابعاد طول، عرض و ارتفاع انجام می‌شود.

نتیجه حاصل را به واحد سانتی‌متر مکعب تبدیل می‌کنند. فرمول محاسبه وزن حجمی بار:

وزن معادل حجم (کیلوگرم) = ۶۰۰۰ / (بیشترین طول (سانتی‌متر) × بیشترین عرض (سانتی‌متر) × بیشترین ارتفاع (سانتی‌متر))

وزن جرمی نیز به روش زیر محاسبه می‌شود:

وزن جرمی (کیلوگرم) = حجم (مترمکعب) × چگالی (کیلوگرم بر مترمکعب)

هزینه فریت بار فرودگاه امام خمینی

هزینه فریت بار فرودگاه امام خمینی

قوانین مربوط به محاسبه هزینه فریت بار در فرودگاه امام خمینی مطابق با قوانین حمل‌ونقل بین‌المللی است. از جمله نکاتی که برای هزینه فریت بار در این فرودگاه باید در نظر گرفت:

•اگر بار شما حجیم باشد، معیار محاسبه وزن، وزن حجمی (Volumetric Weight) بار شما است. به این معنی که ایرلاین‌ها برای هر مترمکعب ۱۶۷ کیلوگرم محاسبه می‌کنند.

• در محاسبه وزن بارنامه (Chargeable Weight) ، هر کدام از وزن حقیقی و وزن حجمی که بیشتر باشد، مبنای محاسبه قرار می‌گیرد.

•نرخ کرایه حمل هوایی متناسب با افزایش وزن بار کاهش پیدا می‌کند. نرخ کرایه حمل هوایی در فرودگاه امام خمینی بر اساس وزن‌های مختلف متفاوت است (زیر ۴۵ کیلوگرم، ۴۵ تا ۱۰۰ کیلوگرم، ۱۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم و ۲۵۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم و بالاتر). اما در برخی فرودگاه‌های بین‌المللی دیگر، نرخ کرایه حمل به‌صورت خطی و یکنواخت محاسبه می‌شود.

درباره ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی بیشتر بدانید!

هزینه فریت بار آمریکا

ارسال یک محموله از ایران به مقصدی در آمریکا شامل هزینه‌های حمل هوایی و زمینی، بسته‌بندی و انبارداری می‌شود. از طرفی، برخی معافیت‌های گمرکی موجود در آمریکا از جمله برای واردات کالاهای دست‌دوم به این کشور، باعث می‌شود که هزینه‌های گمرکی نسبتاً ناچیز باشند هزینه فریت بار آمریکا را کاهش دهد.

هزینه فریت بار فرانسه

هزینه فریت بار فرانسه

برای ارسال یک محموله ۱۰۰ کیلوگرمی به فرانسه، هزینه‌ای حدود ۵۰۰-۶۰۰ یورو باید پرداخت شود. این هزینه شامل حمل‌ونقل، بسته‌بندی، انبارداری و ترخیص گمرکی است. همچنین، هزینه ارسال بار به شهرهای مختلف فرانسه متفاوت است و به عواملی مانند مسافت پرواز و خطوط هوایی مورداستفاده بستگی دارد و می‌تواند ۲۰-۳۰% نسبت به هم متفاوت باشد.

هزینه فریت بار سوئد

هزینه ارسال یک‌ بار ۱۰۰ کیلویی به این کشور اسکاندیناوی حدود ۸۰۰ یورو است. عوارض گمرکی بر اساس نوع کالا و ارزش آن محاسبه می‌شود و معمولاً ۱۰-۲۰% ارزش کالا است. همچنین، برای پوشش خسارت‌های احتمالی، می‌توان بار را بیمه کرد که هزینه بیمه معمولاً ۱ تا ۳% ارزش کالا است.

هزینه فریت بار استرالیا

هزینه فریت بار به استرالیا نسبتا بالاست. این هزینه بالا ناشی از فاصله زیاد ایران از این کشور است. اما در مقابل، اگر قصد ارسال بار هوایی به استرالیا را دارید باید بدانید که شما از پرداخت گمرک معاف خواهید بود.

راهکار کاهش هزینه فریت بار

راهکار کاهش هزینه فریت بار

در مقایسه با روش‌های سنتی مانند حمل‌و‌نقل دریایی، ریلی و جاده‌ای، شیوه ارسال بار هوایی به خارج از کشور به‌مراتب سریع‌تر و ایمن‌تر است، اما به لحاظ مالی چالش‌برانگیزتر. با انتخاب روش‌های حمل‌ونقل مناسب و با مشاوره و بررسی گزینه‌های موجود، می‌توان روش‌های مقرون‌به‌صرفه‌تر را انتخاب کرد. شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی سپکس با ارائه خدمات بسته‌بندی تخصصی و کاهش حجم بار ارسالی، حمل بار هوایی توسط ایرلاین‌های معتبر، انجام کلیه‌ی تشریفات گمرکی و… می‌تواند دراین‌خصوص راهکار و خدمات مناسبی را در جهت کاهش هزینه فریت کردن بارتان، به شما پیشنهاد دهد.

سؤالات متداول

کمترین میزان وزن بار در فریت بار چقدر است؟

وزن بار مینیمم مورد قبول ایرلاین‌ها معمولاً بین ۱ تا ۱۰ کیلوگرم است. این مقدار می‌تواند باتوجه‌به قوانین و مقررات کشور مقصد متفاوت باشد.

چگونه می‌توان هزینه فریت بار را پرداخت کرد؟

نحوه محاسبه و دریافت هزینه فریت بر اساس نوع ایرلاین متفاوت است. در ایرلاین‌های داخلی مانند ایران‌ایر، هواپیمایی ماهان و قشم ایر، هزینه فریت به‌صورت ریالی محاسبه و دریافت می‌شود. اما در ایرلاین‌های خارجی مانند امارات، هواپیمایی ترکیش و قطر، هزینه فریت بر اساس دلار یا سایر ارزهای خارجی محاسبه می‌شود.

آیا امکان بیمه‌کردن محموله در فریت بار وجود دارد؟

بله، در بیشتر موارد امکان بیمه بار وجود دارد که هزینه آن جداگانه محاسبه می‌شود.

محاسبه هزینه فریت بار بر اساس وزن ناخالص است یا وزن خالص؟

هزینه فریت بار بر اساس وزن ناخالص (وزن بار به همراه بسته‌بندی) محاسبه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *